Skapa insiderförteckning

Så här gör du för att skapa en ny insiderförteckning:

1. Klicka på Skapa i modulmenyn.

2. Välj Ny insiderförteckning.

3. Ett formulär för ny insiderförteckning öppnas i en separat ruta.

4. Fylla i Projektnamn, detta är ett obligatoriskt fält. Du kan även fylla i Intern kommentar för att förtydliga vad just denna insiderförteckning gäller för projekt.

5. Under Status kan du om du vill välja Aktivera senare för att sätta ett datum och klockslag när förteckningen ska aktiveras. Inga mejl kommer att skickas till insiders förrän insiderförteckningen är aktiverad.

6. Ange datumet då ni anser att insiderinformationen uppstod.

7. Ange datumet då beslutet om uppskjutet offentliggörande fattades. Detta fält kan ni använda för att dokumentera när beslutet om uppskjutet offentliggörande fattades samt att det kan användas till funktionen för att skicka mejl till Finansinspektionen.

8. Ange de personer som fattade beslutet om uppskjutet offentliggörande. Även detta fält kan ni använda för att dokumentera beslutet om uppskjutet offentliggörande samt att det kan användas till funktionen för att skicka mejl till Finansinspektionen.

9. Klicka nu i att ni uppfyller de krav som finns för att få göra ett uppskjutet offentliggörande. Om ni inte vill använda denna funktion kan ni stänga av "Använd beslutstöd" under fliken Avancerat i Modulinställningarna.

10. Välj sedan vilket skäl ni har för uppskjutande och ange eventuell Närmare beskrivning av detta.

11. Gå nu till fliken Insiders och klicka sedan på knappen Lägg till insiders för att välja  de insiders som nu ska ska vara med i denna insiderförteckning.

12. Ange Funktion och anledning, Ska föra egen insiderförteckning samt Informationen erhållen för alla de insider du har valt att inkludera.

13. Gå sedan till fliken Skyldigheter och gör eventuella tillägg eller förändingar i er standardtext för de skylldigheter alla insider ska bekräfta att de har läst och förstått. Standardtexten för skyldigheter kan du ändra under Modulinställningarna.

14. Klicka på Spara och skicka. Insiderförteckningen sparas och alla de insiders som inkluderades kommer få ett mejl som uppmanar dem att bekräfta sina skyldigheter.