Avsluta insiderförteckning

När informationen blivit publik eller projektet avslutas av någon anledning kan ni avsluta insiderförteckningen. I TeamEngine Insider Manager finns en funktion för att hantera Anmälan om uppskjutet offentliggörande och skicka denna till Finansinspektionen. Vill ni inte använda denna funktion kan ni stänga av funktionen under fliken Avancerat i Modulinställningarna.

Så här gör du för att avsluta en insiderförteckning när informationen blivit offentlig:

1. Öppna insiderförteckningen i redigeringsläge.

2. Klicka på Avsluta insiderförteckning i anslutning till statusen för förteckningen.

3. Välj Anledning till avslut i drop-down-listan

4. Välj Offentliggörande av insiderinformation som anledning till avslut.

5. Du kommer nu till ett formulär för anmälan om uppskjutet offentliggörande av insiderinformation enligt Mar artikel 17.4. En del av uppgifterna kommer redan att vara ifyllda med information som angavs när insiderförteckningen skapades. Fyll i de andra fälten och ange Datum och klockslag för offentliggörande av insiderinformation.
  6. Uppgifter om den person som skickat in anmälan kommer automatiskt fyllas i med de kontaktuppgifter du har registrerade i TeamEngine. Vill du ange en annan persons uppgifter är det bara att ändra i dessa fält.

7. Ange nu mejladressen till Finansinspektionen. Det går att skriva in den mejladress som ska användas i Modulinställningarna, då behöver man inte ange den varje gång.

8. Välj om du vill skicka anmälan om uppskjutet offentliggörande av insiderinformation till finansinspektionen.

9. Du kan också välja att en kopia av anmälan ska skickas till den mejladress som angavs under Uppgifter om den person som skickat in anmälan

10. Klicka sedan på Nästa.

11. Du kommer nu till en vy där du kan förhandsgranska de mejl som kommer skickas till alla insiders och till Finansinspektionen. Klicka på Informationsmejl till insiders - skickas för att se hur mejlet kommer att se ut. Du kan även välja att redigera mejlet genom att klicka på den del du vill redigera och sedan göra dina ändringar.

12. Klicka sedan på Skicka och stäng insiderförteckningInsiderförteckningen stängs och mejl skickas till alla insiders samt till Finansinspektionen.

Så här gör du för att avsluta en insiderförteckning när ni har någon annan anledning att avsluta insiderförteckningen än Offentliggörande av insiderinformation:

1. Öppna insiderförteckningen i redigeringsläge.

2. Klicka på Avsluta insiderförteckning i anslutning till statusen för förteckningen.

3. Välj Annan som anledning till avslut.

4. Ange datum och klockslag för avslutande.

5. Klicka sedan på Nästa.

6. Du kommer nu till en vy där du kan förhandsgranska det mejl som kommer skickas till alla insiders. Klicka på Informationsmejl till insiders - skickas för att se hur mejlet kommer att se ut. Du kan även välja att redigera mejlet genom att klicka på den del du vill redigera och sedan göra dina ändringar.

7. Klicka sedan på Skicka och stäng insiderförteckningInsiderförteckningen stängs och mejl skickas till alla insiders.