Bjud in medlem

Så här gör du för att bjuda in nya medlemmar och skicka ut inbjudningsmail direkt:

  1. Öppna medlemslistan genom att klicka på Medlemmar i den övre högra menyn.

  2. Gå till Åtgärd i medlemsmenyn och välj Bjud in medlemmar.

  3. Välj om du vill skicka inbjudningsmejlet på en gång eller om du bara vill registrera medlemmarna och skicka inbjudan vid ett senare tillfälle. Medlemmarna har inte tillgång till portalen förrän inbjudningsmejlet har skickats.

  4. Fyll i e-postadresserna till de personer som du vill bjuda in till portalen i fält för Medlemmar. Skriv in en e-postadress per rad och kontrollera att du har fyllt i adresserna korrekt.

  5. Du kan även välja vilken behörighetsgrupp personerna ska tillhöra. Den behörighetsgrupp du anger här gäller för samtliga de medlemmar som du har fyllt i fältet Medlemmar. Därför bjuder du enklast in medlemmar sorterade per behörighetsgrupp. Markera checkboxen framför den eller de grupper som medlemmarna ska tillhöra.

  6. Fyll i ämne för e-postmeddelandet som skickas ut med inbjudan i fält för Ämne. Fyll i textinnehåll för e-postmeddelandet som skickas ut med inbjudan i fält för Text. Välj om du vill spara text och ämne i meddelandet för framtida användning.

  7. Klicka på Skicka inbjudan.

  8. Ett mejl skickas ut till de nya medlemmarna. Tillsammans med den information du själv har angett i meddelandefältet får nya användare information om användarnamn och lösenord.

Resultat av röstning: 0 (0 röster)

Du kan inte kommentera den här frågan