Skapa en ny registerpost

Så här gör du för att skapa en ny registerpost:

1. Klicka på Skapa i modulmenyn.

2. Välj ”Registerpost”. (namnet kan anpassas i "Modulinställningar")

3. Ett registerpostformulär öppnas i ett separat fönster i redigeringsläge.

4. Fyll i angivna fält under fliken Allmänt. Fälten kan vara av följande typ:
    • Fält för fritext:
    • Drop-down-lista (ett val möjligt):
    • Kryssruta (flera val möjligt):
    • Radioknapp (ett val möjligt):

5. Om en beskrivning av registerposten är nödvändig eller behöver vara mer detaljerad, kan du fylla i kompletterande text i textfältet. Notera! Portaladministratören kan ha tagit bort möjligheten att lägga till text i textfältet.

6. Om du vill bifoga en fil till registerposten, gör du det under fliken Bifoga fil. Notera! Portaladministratören kan ha tagit bort möjligheten att bifoga fil till registerposten.

7. Om du prenumerera på filer/mappar kopplade till denna registerpost klickar du på Lägg till under det som heter "Prenumerera på:"

8. Klicka på Spara och stäng.