Skicka länk / Avisera

I TeamEngine finns det en funktion som heter Skicka länk som kan användas för att avisera till medlemmarna när det finns något i portalen som man vill att de ska titta på. Det går att skicka länk till i princip allt i portalen. Du kan till exempel skicka länk till ett möte i kalendern, till ett enskilt dokument eller till en modul. När du använder funktionen kan du välja om meddelandet ska skickas via mejl och/eller SMS, det kommer då även dyka upp som en notifikation inne i portalen så att medlemmarna snabbt kan se vad det de ska göra. De som har vår app installerad kommer även få en så kallad pushnotis till sin telefon/platta.

Det finns fler sätt att skicka länk på:

• Om du vill skicka länk till ett specifikt dokument klickar du på snabbmenyn till vänster om dokumentet och väljer Skicka länk.

• För att skicka länk till ett möte i kalendern hittar du Skicka länk i den övre menyn.

• Du kan också skicka länk till en specifikt modul och då hittar du Skicka länk direkt i den övre menyn eller under pilen till höger av de olika alternativen.

När du väl har klickat på Skicka länk så kan du välja vilka personer eller grupper meddelandet ska skickas till. (Enbart de som har tillgång till modulen som du skicka länk ifrån är valbara)
Du kan sedan välja hur meddelandet ska skickas samt ändra ämnet och själva meddelandet. För att skicka iväg meddelandet klickar du sedan på Skicka.