Skapa omröstning

1. Öppna mötet där du vill skapa en omröstning och välj Redigera. Om du precis skapade mötet är det bara att fortsätta.

2. Öppna fliken Agenda.

3. Om du inte sedan tidigare skapat en agenda för mötet välj Skapa ny agenda eller Kopiera agenda från existerande möte. Lägg till punkter och underpunkter i den ordning du önskar.

4. Gå till den punkt där du vill skapa en omröstning och välj Lägg till omröstning.

5. Välj typ av fråga. Om du enbart vill att det ska gå att välja ett av svarsalternativen väljer du Fråga med ett svarsalternativ, vill du att det ska gå att välja fler av svarsalternativen väljer du Fråga med fler svarsalternativ. Både typen av frågor går att få med en fritextruta där de som svarar kan lämna en kommentar till sitt svar.

6. Välj om omröstningen ska vara anonym eller inte.

7. Skriv in ett ämne för omröstningen.

8. Ange sedan de olika svarsalternativen, om du behöver fler kan du klicka på + Lägg till.

9. För att välja vilka personer som får vara med vid omröstningen klickar du på Lägg till/Ta bort. Du kan i den ruta som nu öppnas upp välja vilka som får svara bland de som har tillgång till den aktuella kalendern, när du har gjort ditt val klickar du på Spara. Om du inte väljer vilka som får svara så kommer alla som har tillgång till kalendern kunna svara på den aktuella omröstningen.

10. Tryck på Spara för att spara själva omröstningen.

11. Tryck sedan på Spara i den övre menyn för att spara ändringarna gjorda i mötet.